Éjszakai utazás

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a nemzetközi vasúti közlekedésben a koronavírus járvány miatt számos korlátozás lépett életbe, melyről bővebb információt a "Koronavírussal kapcsolatos vasúti változások" oldalunkon olvashatnak.
A MÁV-START fekvőhelyes és hálókocsijai március 13-tól kezdve további intézkedésig nem közlekednek. A forgalomból kieső kocsik lehetőség szerint ülőhelyes kocsikkal kerülnek pótlásra. Kálmán Imre EuroNight (462/463-as számú), Wiener Walzer EuroNight (40462/40467-es számú).

Kényelmes utazás, kedvező áron – ezt kínálják éjszakai vonataink. Következzen néhány indok, amiért érdemes ezt az utazási módot választania.

● A hosszú utazás még a legszebb tájon és a legjobb társasággal is fárasztóvá válhat, a kényelmes alvás azonban még a messzibb utakat is kellemessé teszi – reggel pedig úti célja legszebb látnivalóit élvezheti már a délelőtt folyamán is.

● Nem kell egész napját az utazásra szánnia, az esti indulással és reggeli érkezéssel további napokat nyerhet a csomagolásra vagy a városnézésre, és egy reggel vagy délelőtt zajló üzleti tárgyaláshoz sem kell hajnalban felkelnie.

● Nem szükséges órákkal a vonat indulása előtt a pályaudvarra érnie, nincs check-in, nem kell azon aggódnia, hogy mindennapos használati tárgyai tiltottá válnak, és akár két bőröndöt is magával vihet ingyen, amelyek az út egész során Ön mellett maradnak.

● Az éjszakai vonatok a nagyvárosok központjába érkeznek – anélkül, hogy forgalmi dugók állítanák meg őket – ahonnét könnyen megközelíthetők a szállodák, illetve a legfontosabb turisztikai és üzleti célpontok is.

● Az adott célállomásra váltható kedvezményes jegytípusok többsége az éjszakai vonatokra is elérhető, továbbá egyes járatainkra kedvező árú, a helybiztosítást is tartalmazó SparNight jegyeket is kínálunk korlátozott darabszámban. Az Interrail bérletek szintén érvényesek az éjszakai vonatokra is, csak a megfelelő felár megváltásáról kell gondoskodni.

● Ha a fekvőhelyes vagy a hálókocsit választja, kényelmesen, fekvő helyzetben töltheti az éjszakát, anélkül, hogy a jegyvizsgálattal zavarnák. A fekvőhelyes és a hálókocsiban történő utazás nem a jómódúak kiváltsága! Számos vonatra akár már 10 eurós ráfizetéssel foglalhat fekvőhelyet hatágyas fülkében, míg a hálókocsi nyújtotta kényelmet akár mindössze 14 eurós felár ellenében élvezheti.

Az éjszakai vonatokkal Európa számos nagyvárosába juthat el Magyarországról, Varsótól Zürichig, Belgrádtól Münchenig, Brassótól Berlinig.

A nyugat-európai célpontokra a többi járatnál magasabb minőségű fedélzeti szolgáltatást nyújtó EuroNight vonatok közlekednek, melyek háló- és fekvőhelyes kocsijaiban a jegyárban foglalt reggelit szolgálunk fel.

A nyári időszakban Horvátország és Szlovénia kedvelt tengerparti üdülőhelyeire – Dalmácia, Isztria és a Kvarner-öböl városaiba – is kényelmes éjszakai utazási lehetőséget biztosítunk a retró hangulatú SEA←YOU vonatokkal.

Az éjszakai vonatokon általában három kocsitípus – 2. osztályú ülőhelyes, fekvőhelyes és hálókocsi – közül választhat. Az utóbbi kettőn nyújtott szolgáltatásokról és az elérhető célállomásokról a linkekre kattintva részletesen is olvashat:

Hálókocsi

Fekvőhelyes kocsi

Aktuális euróárfolyam

A nemzetközi menetjegyek forintban vagy bármely nemzetközi pénztárunkban – a MÁV-START Zrt. által meghatározott alábbi árfolyamon – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse fel nemzetközi jegykiadó-helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam: 

1 € = 345 Ft