Bemutatkozás MÁV-START Zrt.

FLIRT motorvonat

A MÁV Zrt. személyszállítással foglalkozó leányvállalata 2007. július 1-jétől működik önálló társaságként, korábban a MÁV Zrt. személyszállítási üzletágaként látta el feladatát. A MÁV Csoport különböző tevékenységi területeinek szétválasztása, majd azok önállósodása után a vasúti személyszállítási vállalat kezdetben több mint 7000 munkavállalót foglalkoztatott, elsősorban a személyszállítási tevékenységi köréhez kapcsolódó jegyvizsgáló, kocsivizsgáló és pénztáros munkatársakat. 2013-ban elindult a vállalatcsoport átalakítása, amely a hatékonyabb működés jegyében csökkentett vezetői létszámot, és a vasútvállalatok egyes tevékenységi köreinek összeolvadását eredményezte.

MÁV-START logóA személyszállítási tevékenységet végző MÁV-START Zrt.-be integrálódott a vasúti vontatási feladatokat ellátó MÁV-TRAKCIÓ Zrt., valamint a vasúti járművek javítását és karbantartását végző MÁV-GÉPÉSZET Zrt. Így 2014 januárjától a MÁV-START Zrt. a vasúti személyszállításhoz olyan elengedhetetlenül szükséges vasúti tevékenységeket tömöríti magában, mint amilyen a személypénztárosok, jegyvizsgálók, kocsivizsgálók, mozdonyvezetők, járműjavítók, járműkarbantartók munkája. E vasúti alaptevékenységeket ellátó nagy szakmacsoportok képviselői mellett a vállalat eredményes működését – a 21. századi európai nagyvállalati struktúrának megfelelően – számos más munkatárs is segíti. Az integrált MÁV-START Zrt. így minden olyan tevékenységet el tud látni, amely közvetlenül az utazóközönség kiszolgálásához és a személyszállítási szolgáltatás magasabb színvonalú biztosításához szükséges.


Alapvető célkitűzésünk, hogy a MÁV-START Vasúti Személyszállítási Zrt. közel 14 500 munkavállalója továbbra is magas szakmai tudással, és elsősorban utasbarát szemlélettel szolgálja ki az utazóközönséget, annak érdekében, hogy tovább fejlődjön a magyarországi közszolgáltatási személyszállítás minősége. E jelentős feladatot vasutas elhivatottságunknak köszönhetően az egymás iránti toleranciával, a közös cél szem előtt tartásával kívánjuk végezni. Minden lehetőségünkre álló eszközzel élünk, amely az utasaink elégedettségét növelni képes, amely utasaink magasabb színvonalú kiszolgálását teszi lehetővé. Nekünk, akik a vasútnál szolgálunk, ez a legfontosabb feladatunk.