Szlovákia

Szlovákia

Vonattal északi szomszédunk tájaira!

Történelmi múltú városok, erdők borította dombok és hegycsúcsok, kellemes pihenést garantáló gyógyfürdők, kulináris élvezetek – északi szomszédunk számos közismert élmény mellett megannyi rejtett kinccsel is várja látogatóit. Legyen szó akár irodalmi kalandozásról a Mikszáth által leírt tájakon, a történelemkönyvünk lapjairól ismert szepességi és bányavárosok, vagy a nagy magyar nemesi családok fészkeinek felfedezéséről, vagy éppen tátrai síelésről.

Csehország Lengyelország Románia Ukrajna Ausztria MAGYARORSZÁG Pozsony Kassa Magas-Tátra (Poprád) Érsekújvár Párkány

Kiemelt ajánlataink

Párkány
Párkány Budapestről oda-vissza 9 €-tól, Érsekújvár oda-vissza 11 €-tól elérhető.
Kassa
Budapestről egy irányba 15 €-ért, oda-vissza 20 €-ért a Hernád és a Rákóczi InterCityvel.
Magas-Tátra
Tátrai kirándulójegy az oda-vissza útra és a hegyi vonalakra 38,00 €-ért Budapestről.
Pozsony
Budapestről Special jegyekkel egy irányba 12 €-ért, oda-vissza 20 €-ért, közvetlen vonatokkal.

Jegytípusok bármely szlovákiai úti célra

Kedvezményes standard (NRT) menetjegyek

Bármely magyarországi és bármely szlovákiai állomás között megválthatók, tranzitország közbeiktatása nélkül, egy irányba és oda-vissza útra is.

Egyirányú utazás esetén a kedvezmény mértéke a standard (NRT) menetdíjból a magyar és a szlovák szakaszra egységesen 30%, legalább 6 főből álló csoportoknak 40%. Oda-vissza utazásokra a kedvezmény mértéke 60%, csoportoknak 70%.

Multilaterális kedvezmény

Bármely magyar, szlovák, bolgár, cseh, lengyel, macedón, montenegrói, román, szerb, szlovák állomás közötti menetjegyek, amelyek az előbbi országokon kívül más országot nem érintő, tetszőleges útvonalú oda-vissza utazásokra válthatók meg. Az oda- és visszaút eltérő országokon keresztül is lehetséges.

A multilaterális kedvezmény keretében valamennyi részes ország vasútja 30%-os kedvezményt biztosít a standard (NRT) menetdíjból.

26 éven aluli fiatalok, valamint legalább 6 főből álló csoportok számára a multilaterális kedvezmény még nagyobb mértékű: előbbiek 40%-os, utóbbiak 50%-os kedvezményben részesülnek a standard (NRT) jegyárból.

Interrail

Amennyiben körutazást szeretne tenni Szlovákiában, vagy az ország egy régiójának összes látványosságát szeretné felfedezni, az Interrail bérlettel kedvező áron teheti ezt meg.

Szlovákiába az alábbi típusú és árú Interrail bérletek válthatók:

Felhasználhatóság 1. osztály 2. osztály
Felnőtt Ifjúsági Senior Felnőtt Ifjúsági Senior
3 nap, 1 hónapon belül  78 € 62 € 70 € 59 € 51 € 53 €
4 nap, 1 hónapon belül 99 € 79 € 89 € 74 € 64 € 67 €
5 nap, 1 hónapon belül 119 € 95 € 107 € 89 € 77 € 80 €
6 nap, 1 hónapon belül 139 € 111 € 125 € 104 € 90 € 94 €
8 nap, 1 hónapon belül 176 € 141 € 158 € 132 € 114 € 119 €

A fenti bérletek Szlovákia területén a ŽSSK vasúttársaságok járataira érvényesek.

Az országba történő be-, illetve az onnan való visszautazáshoz az Szlovákián kívüli szakaszra nemzetközi menetjeggyel vagy az érintett országokra érvényes Interrail bérletekkel kell rendelkezni.

Hasznos linkek

Aktuális euróárfolyam

A nemzetközi menetjegyek forintban vagy bármely nemzetközi pénztárunkban – a MÁV-START Zrt. által meghatározott alábbi árfolyamon – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse fel nemzetközi jegykiadó-helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam: 

1 € = 345 Ft