Szerbia

Szerbia

Belépő a Balkánra

Szerbia megannyi történelmi megpróbáltatás és konfliktus után napjainkban vonzó arcát mutatja: a magyarok lakta Vajdaság ismert városainak, a szerb fővárosnak, Belgrádnak és a montenegrói, illetve a macedón és bolgár határ menti hegyvidékeknek mind egyedülálló, felfedezésre váró hangulata van.

Románia Bulgária Horvátország Bosznia- Hercegovina Monte- negró Észak-Macedónia Belgrád Újvidék Szabadka Zombor Topolya Verbász

Kiemelt ajánlataink

Belgrád
Belgrádba Magyarországról jelenleg nem közlekedik vonat, Újvidéktől buszos átszállással lehet utazni.
Szabadka
Utazzon vonattal a Vajdaság szellemi, kulturális és közigazgatási központjaiba!

Jegytípusok bármely szerbiai úti célra

Kedvezményes standard (NRT) menetjegyek

Bármely magyarországi és bármely szerbiai állomás között megválthatók, tranzitország közbeiktatása nélkül, egy irányba és oda-vissza útra is.

Egyirányú utazás esetén a kedvezmény mértéke a standard (NRT) menetdíjból a magyar és a szerb szakaszra egységesen 30%. Oda-vissza utazásokra a kedvezmény mértéke 60%.

Multilaterális kedvezmény

Bármely magyar, szerb, bolgár, cseh, lengyel, macedón, montenegrói, román, szlovák állomás közötti menetjegyek, amelyek az előbbi országokon kívül más országot nem érintő, tetszőleges útvonalú oda-vissza utazásokra válthatók meg. Az oda- és visszaút eltérő országokon keresztül is lehetséges.

A multilaterális kedvezmény keretében valamennyi részes ország vasútja 30%-os kedvezményt biztosít a standard (NRT) menetdíjból.

26 éven aluli fiatalok, valamint legalább 6 főből álló csoportok számára a multilaterális kedvezmény még nagyobb mértékű: előbbiek 40%-os, utóbbiak 50%-os kedvezményben részesülnek a standard (NRT) jegyárból.

Interrail

Amennyiben körutazást szeretne tenni Szerbiában, vagy az ország egy régiójának összes látványosságát szeretné felfedezni, az Interrail bérlettel kedvező áron teheti ezt meg.

Szerbiába az alábbi típusú és árú Interrail bérletek válthatók:

Felhasználhatóság 1. osztály 2. osztály
Felnőtt Ifjúsági Senior Felnőtt Ifjúsági Senior
3 nap, 1 hónapon belül  78 € 62 € 70 € 59 € 51 € 53 €
4 nap, 1 hónapon belül 99 € 79 € 89 € 74 € 64 € 67 €
5 nap, 1 hónapon belül 119 € 95 € 107 € 89 € 77 € 80 €
6 nap, 1 hónapon belül 139 € 111 € 125 € 104 € 90 € 94 €
8 nap, 1 hónapon belül 176 € 141 € 158 € 132 € 114 € 119 €

A fenti bérletek Szerbia területén az SV vasúttársaság járataira érvényesek.

Az országba történő be-, illetve az onnan való visszautazáshoz a Szerbián kívüli szakaszra nemzetközi menetjeggyel vagy az érintett országokra érvényes Interrail bérletekkel kell rendelkezni.

Hasznos linkek

Aktuális euróárfolyam

A nemzetközi menetjegyek forintban vagy bármely nemzetközi pénztárunkban – a MÁV-START Zrt. által meghatározott alábbi árfolyamon – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse fel nemzetközi jegykiadó-helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam: 

1 € = 345 Ft