Kontingentált ajánlatok: SparDay, SparNight

Döntsön időben utazása mellett, és spóroljon a jegyáron – így  ajánlhatók a kontingentált globáldíjas jegyek, amelyek számos európai nagyvárosba, több nappali és éjszakai vonatra is megválthatók, SparDay és SparNight néven.

Ezek a jegyek egy adott nap adott vonatára, kocsitípusonként, illetve komfortkategóriánként csak meghatározott darabszám (kontingens) erejéig kaphatók. A jegyek a helybiztosítást is magukban foglalják.

Egyes vonatokra az egész kedvezményes mennyiség ugyanazon az áron váltható meg, míg más járatokra csak a jegyek egy részét kínáljuk a legolcsóbb áron, utána egy vagy több fokozatban, lépcsőzetesen emelkedik a SparDay, illetve SparNight jegyek ára. Bármelyik esetről is van szó, a normál globáldíjnál mindenképpen kedvezőbben vásárolhatja meg ezeket a jegyeket.

SparDay és SparNight jegyek a MÁV-START pénztáraiban az alábbi célállomásokra válthatók
Ország Város Jegytípus
Ausztria Bécs, Graz SparDay
Csehország Brno, Ostrava SparDay
Prága SparDay és SparNight
Horvátország Zágráb SparDay
Lengyelország Krakkó, Varsó SparDay és SparNight
Auschwitz, Czechowice-Dziedzice, Katowice SparDay
Rzepin, Wrocław SparNight
Németország Berlin, München SparDay és SparNight
Augsburg, Bad Schandau, Büchen, Drezda, Frankfurt am Main, Günzburg, Hamburg, Ludwigslust, Mannheim, Rosenheim, Stuttgart, Ulm, Wittenberge SparDay
Bonn, Düsseldorf, Frankfurt am Main, Hamburg, Hannover, Koblenz, Köln, Mainz SparNight + csatlakozó kedvezmény
Olaszország Bologna, Firenze, Livorno, Padova, Pisa, Róma, Velence, Verona SparNight + csatlakozó kedvezmény
Románia Bukarest, Brassó, Csíkszereda, Dés, Déva, Gyergyószentmiklós, Kolozsvár, Madéfalva, Maroshévíz, Nagyszeben, Ploiești, Sepsiszentgyörgy, Sinaia SparDay és SparNight
Arad, Craiova, Herkulesfürdő, Marosvásárhely, Nagyvárad, Temesvár SparDay
Segesvár SparNight
Svájc Zürich SparDay és SparNight
Szlovákia Kassa SparDay
Szlovénia Ljubljana SparDay
A SparDay és SparNight jegyek általános felhasználási feltételei

● Csak a jegyen szereplő napon, vonaton, viszonylaton és kocsitípusban, illetve komfortkategóriában érvényesek.

● A SparDay és SparNight jegyek nem cserélhetők és nem visszatéríthetők (kizárólag vasúthiba esetén).

● SparDay, SparNight jeggyel az útmegszakítás nem lehetséges, leszállás után a jegy más járattal történő továbbutazásra érvénytelen.

● Az elővételi határidő 3–11 hónap lehet (menetrendváltás esetén rövidebb határidő is lehetséges).

● A jegyekből további kedvezmény (pl. gyermekek számára) nem biztosítható, de ez természetesen nem zárja ki, hogy az egyéb kedvezményre jogosultak is utazzanak vele.

A SparDay és SparNight jegyárakat az országonkénti, illetve a városonkénti ajánlati oldalakon tekintheti meg. Ezeken az oldalakon arra vonatkozóan is talál információt, hogy ezeknek a jegyeknek az elfogyta esetén – vagy amennyiben rugalmasabb megoldást keres – milyen egyéb kedvező ajánlatokat kínálunk.

Aktuális euróárfolyam

A nemzetközi menetjegyek forintban vagy bármely nemzetközi pénztárunkban – a MÁV-START Zrt. által meghatározott alábbi árfolyamon – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse fel nemzetközi jegykiadó-helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam: 

1 € = 345 Ft