Kirándulójegyek

Kirándulójegyek Ausztriába, Csehországba és Szlovákiába meghatározott úti célokra történő oda-vissza utazásra kaphatók, korlátlan számban, 2. osztályra. 

Az egységesen 4 napos érvénytartamú kirándulójegyek azoknak az utasainknak jelentenek kedvező ajánlatot, akik mindössze pár napos, esetleg egy hosszú hétvégés utazást terveznek.

Kirándulójegyek az alábbi úti célokra kaphatók
Célország Viszonylatok
Ausztria Budapestről Bécs, Graz, InnsbruckLinz, Salzburg
Debrecenből Bécs
Csehország Budapestről Prága, Brno
Szlovákia Budapestről a Magas-Tátra (Poprád, Csorba, Csorba-tó, Ótátrafüred, Tátralomnic)
Felhasználási feltételek

● A kirándulójegyek oda-vissza utazásra érvényesek a kiindulási és a célállomások közötti meghatározott útvonalon (ez általában a közvetlen vonatok útvonala, vagy átszállásos esetben a legrövidebb útvonal).

● A jegyek kizárólag 2. osztályra válthatók, 1. osztályon történő utazásra még különbözet fizetésével sem használhatók fel.

● A kirándulójegyek helybiztosítást nem tartalmaznak, azokat külön lehet (illetve egyes vonatokra/kocsikba kötelező) megváltani.

● Útmegszakítás: a csehországi kirándulójegyekkel egyáltalán nem megengedett, míg az Ausztriába szóló jegyekkel csak a magyarországi szakaszon tilos az útmegszakítás, az osztrák szakaszon engedélyezett; a Szlovákiába szóló kirándulójegyyel az útmegszakítás a teljes szakaszon megengedett.

● Visszatérítés csak a menetjegy érvénytartamának első napja előtt lehetséges (20% kezelési költséggel).

A kirándulójegyek ára az adott országok, illetve városok ajánlati oldalán található.

6. életévüket betöltött, de 14 évnél fiatalabb gyermekek utazása esetén a kirándulójegyek árából 50%-os kedvezményt biztosítunk.

Aktuális euróárfolyam

A nemzetközi menetjegyek forintban vagy bármely nemzetközi pénztárunkban – a MÁV-START Zrt. által meghatározott alábbi árfolyamon – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse fel nemzetközi jegykiadó-helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam: 

1 € = 345 Ft