Étkezőkocsi

A MÁV-START által biztosított étkezőkocsi-szolgáltatás március 17-től szünetel. A Railjet xpress járatok étkezőkocsijában csak korlátozott étel- és italkínálat érhető el, továbbá szünetel az ülőhelyen történő felszolgálás és a minibárkocsi-szolgáltatás, fogyasztásra csak elvitelre van lehetőség, az étkezőkocsiban nem lehetséges fogyasztani.

A vasúti utazás során az étkezés is élménnyé válhat, hiszen az étkezőkocsikban éttermi környezetben, terített asztalnál fogyaszthatja el a kiválasztott ételeket és italokat.

A magyarországi nemzetközi vonatokban közlekedő étkezőkocsik a hazai vagy a környező országokra jellemző étel- és italkínálattal várják utasainkat az út során. A különféle hideg- és meleg ételek mellett italok és kisebb harapnivalók – szendvicsek, desszertek, valamint rágcsálnivalók – is kaphatók.

MÁV-START étkezőkocsik

ÉtkezőkocsiA MÁV-START étkezőkocsijai Szlovákián és Csehországon át Németország, illetve Lengyelország felé közlekednek a Hungária és a Báthory EuroCity vonatokban. Ezeken kívül szeptember 1-jétől Budapest, illetve Záhony és Bécs között is közlekedtetünk étkezőkocsikat egyes EuroCity vonatokban.

Ezek a járataink kellemes lehetőséget biztosítanak a magyar konyha közkedvelt ízeinek út közbeni élvezetére. Étlapunkon egyaránt szerepelnek levesek, készételek, frissensültek, saláták és desszertek, valamint hideg és meleg reggelik is.

Aki nem csak az ételek közt szeretné hazánk ízeit felfedezni vagy idegenben is részesülni belőle, minőségi magyar borok és pálinkák közül is válogathat – mindehhez pedig olyan szép tájak látványa is társul, mint az Elba völgye vagy a Dunakanyar.

Amennyiben csak egy italra, vagy egy kisebb harapnivalóra vágyik, az étkezőkocsikban ezt is kellemes körülmények közt fogyaszthatja el. Legyen a vendégünk a PozsonyPrágaDrezdaBerlinHamburg vagy a PozsonyOstravaKatowice – Varsó, illetve a (Záhony – Debrecen –) Budapest – Bécs útvonalon közlekedő étkezőkocsikban!

Étkezőkocsik kínálata Hamburg és Varsó felé

Étkezőkocsik kínálata Bécs felé

Étkezőkocsik kínálata Brassó felé

Utasellátó étkezőkocsi     Utasellátó étkezőkocsi

Utasellátó étkezőkocsi     Utasellátó étkezőkocsi

Étkezőkocsik a társvasutak üzemeltetésében

A PozsonyBrnoPrága útvonalú Metropolitan EuroCity vonatokban cseh étkezőkocsik kínálatából válogathat, a BécsInnsbrcuckSalzburg – München / Frankfurt, illetve BécsSalzburgInnsbruckZürich útvonalon Németország és Svájc felé közlekedő Railjet xpress vonatok mindegyike pedig a modern osztrák konyha különféle fogásaival várja Önt.

Railjet xpress vonatok étlapja Ausztria, Németország, Svájc felé

Metropolitan EuroCity vonatok étlapja Szlovákia, Csehország felé

Railjet étkezőkocsi     Cseh étkezőkocsi

Aktuális euróárfolyam

A nemzetközi menetjegyek forintban vagy bármely nemzetközi pénztárunkban – a MÁV-START Zrt. által meghatározott alábbi árfolyamon – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse fel nemzetközi jegykiadó-helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam: 

1 € = 345 Ft