Csatlakozó kedvezmény: Add-On-Tarif

A Németországba szóló SparDay és SparNight jegyek mellé további kedvezményt vehet igénybe az Add-On-Tarif csatlakozó menetjegyekkel, amennyiben vonattal kíván továbbutazni más németországi városba.

Az Add-On-Tarif csatlakozó kedvezmény mindkét irányban megváltható, és bármely kocsiosztályra, bármely németországi állomásra, illetve állomásról kapható.

A kedvezményes csatlakozó menetjegy ára a beutazni kívánt útvonal hosszától és az igénybe vett kocsiosztálytól függ:

Távolság 2. osztályú ár 1. osztályú ár
100 km-ig 7,50 € 12 €
101–200 km 15 € 25 €
201–300 km 25 € 36 €
301–400 km 35 € 50 €
401–500 km 45 € 65 €
501–600 km 50 € 75 €
600 km-től 60 € 90 €
Példák a felhasználásra

● SparNight menetjeggyel utazik Budapestről Berlinbe, ahonnan tovább szeretne utazni Hamburgba → Add-On-Tarif menetjegy váltható Berlin és Hamburg között;

● SparDay menetjeggyel rendelkezik Münchenből Budapestre, de Hannoverből indul → Add-On-Tarif menetjegy váltható Hannover és München között.

Az Add-On-Tarif menetjegyek felhasználási szabályai

● a csatlakozó menetjegy érvénytartama: magyarországi kiindulási állomással kiadott SparDay vagy SparNight jegy esetén ezek érvényességi napja +1 nap; németországi kiindulási állomással kiadott SparDay vagy SparNight jegy esetén ezek érvénytartama –1 nap;

● Németország területén az utazást legkésőbb az előző pontban meghatározott érvénytartamot követő nap 03:00 óráig be kell fejezni;

● az útirányváltoztatás nem megengedett;

● az útmegszakítás a jegy érvénytartamán belül tetszőleges számban, bármiféle formalitás nélkül lehetséges;

● az Add-On-Tarif jegyekből további kedvezmény (pl. gyermekkedvezmény) nem adható.

A leggyakoribb Add-On-Tarif viszonylatokra szóló jegyárakat a városonkénti ajánlati oldalakon tekintheti meg. Amennyiben az Ön által keresett úti cél ezeken nem szerepel, akkor az árakról kérjük, érdeklődjön elérhetőségeinken.

Aktuális euróárfolyam

A nemzetközi menetjegyek forintban vagy bármely nemzetközi pénztárunkban – a MÁV-START Zrt. által meghatározott alábbi árfolyamon – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse fel nemzetközi jegykiadó-helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam: 

1 € = 345 Ft