Családi utazás külföldre

Mindenki számára élményteli utazás a Metropolitan EuroCityken

Családi fülke a Metropolitan EuroCity vonaton

A PozsonyBrnoPrága útvonalon közlekedő Metropolitan EuroCity vonatok 370-es számú kocsijában három olyan, egyenként 6 személyes fülke található, amelyet dedikáltan a gyerekekkel utazók számára tartanak fenn.

Ezekben a fülkékben olyan asztal található, amelynek lapjára társasjátékot nyomtattak, így például egy-egy pénzérmét bábunak használva játékkal tölthetjük az utazási időt a gyerekekkel.

Úti élmény a legkisebbeknek is a Railjeteken

Családi szakasz és gyerekmozi a Railjet xpress vonatonA BécsSalzburg útvonalon Münchenbe, valamint Frankfurtba és Zürichbe közlekedő Railjet xpress vonatok 21-es számú 2. osztályú (Economy) kocsijának egyik sarkában a gyerekek számára TV-t helyeztek el, amelyen számukra filmeket vetítenek. A gyerekmozi egy hosszabb utazást is színessé, könnyen viselhetővé tehet a gyermekek számára is.

A gyerekmozi környezetében lévő, asztallal rendelkező négyes ülések kijelölten a gyermekes családok utazására szolgálnak.

Igénybevételi feltételek

A családi fülkékbe, illetve kocsirészekbe csak olyan utasok kapnak helyfoglalást, akik ezt kifejezetten kérik, így elkerülhető az utastársak közötti esetleges konfliktus, a vasúti utazás pedig kellemes környezetben élhető át a gyermekekkel.

Ha családjával a fenti viszonylatokban, illetve járatokkal kíván utazni, javasoljuk, hogy jegyváltáskor jelezze a családi szakaszban való elhelyezés igényét a pénztárnál.

A családi szakaszban való elhelyezés a normál helybiztosítási díj ellenében igényelhető a jegyváltáskor, a szolgáltatásnak tehát külön díja nincs.

Aktuális euróárfolyam

A nemzetközi menetjegyek forintban vagy bármely nemzetközi pénztárunkban – a MÁV-START Zrt. által meghatározott alábbi árfolyamon – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse fel nemzetközi jegykiadó-helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam: 

1 € = 345 Ft