Estére áll helyre a menetrend a ceglédi vonalon

2024. június 28. péntek, 13.10 / Utolsó módosítás: 2024. június 28. péntek, 17.28

Frissítés 15:15-kor:

Befejeződött a helyszínelés, ismét korlátozás nélkül közlekedhetnek a vonatok Pestszentlőrinc és Vecsés között.
Késésekre, járatkimaradásokra még lehet számítani, a ceglédi vonalon fokozatosan, várhatóan a késő délutáni órákra állhat helyre a menetrendszerű közlekedés. A távolsági vonatoknál a szerelvényfordulók miatt várhatóan kora estig jelentős késésekre kell számítani.
  • A Nyugati pályaudvarról Monorra 17:05-kor, valamint a Monorról 18:16-kor a Nyugati pályaudvarra  induló S50-es vonat (2776, 2711) nem közlekedik a korábbi baleset miatt.

 


Előzmény:

Péntek délután Pestszentlőrinc és Vecsés között baleseti helyszínelés miatt csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok, ezért a késő délutáni órákig ceglédi vonalon 20-50 perces késésekre, kimaradó, illetve rövidebb útvonalon közlekedő járatokra is lehet számítani. Szemeretelepen és Ferihegyen a szokásostól eltérően átmenetileg mindkét irányban az 1. vágányon állnak meg a vonatok.

A Nyugati pályaudvarról 12:20-kor Debrecenen, Nyíregyházán, Miskolcon át a Keleti pályaudvarra indult Tokaj InterCity (656) Ferihegy megállóhely közelében elütött egy embert. A balesetben érintett vonat utasait átszállítják a Debrecenbe tartó Cívis InterRégióra (IR 6084), emiatt várhatóan 13:30 és 14 óra között a másik vágányon sem közlekedhetnek a vonatok, az érintett járatok várakozni kényszerülnek.

Bevezetett közlekedési rend:

Elővárosi vonatok Budapestről Monor-Cegléd felé:

  • A Z50-es vonatok Monorig S50-es vonatként közlekednek. Monortól várhatóan 25-40 perces késéssel közlekednek tovább.

Távolsági járatok Budapestről Szeged/Debrecen felé

  • A Debrecenbe tartó Cívis InterRégiók csak Monortól közlekednek. Utasai a Debrecen felé tartó InterCitykkel utazhatnak, melyek 5 perccel később, óra 25-kor indulnak a Nyugatiból és Monoron is megállnak.
  • A Szegedre tartó Napfény IC-k a teljes útvonalukon közlekednek, 20-40 perces késéssel.

Elővárosi járatok Cegléd-Monor felől Budapest felé

  • A Z50-es vonatok Monortól S50-es vonatként közlekednek.
  • A Monorról óra 16-kor a Nyugati pályaudvarra induló S50-es vonatok nem közlekednek.

Távolsági járatok Debrecen/Szeged felől Budapest felé

  • A Debrecen felől érkező Cívis InterRégiók csak Monorig közlekednek. Utasai a Napfény InterCityvel utazhatnak tovább, melyek a korlátozás végégig Monoron is megállnak.
  • A Szegedről Budapestre tartó Napfény IC-k a teljes útvonalukon közlekednek, várhatóan 20-40 perces késéssel.

A fennakadás érinti a Budapest és Vecsés határán, az Üllői út és ceglédi vasútvonal kereszteződésében lévő vasúti átjárót, mely várhatóan a helyszínelés végéig nem üzemel, ezért a közúton is jelentős torlódások alakulhatnak ki. (Az átjárót a vonatok lassan, fokozott körültekintéssel közelítik meg.)


A miskolci fővonalat érintő változás:

  • A ceglédi vonalon történt baleset miatt a Nyíregyháza—Miskolc felől 15 órától kezdődően a Keleti pályaudvarra továbbinduló Tokaj InterCityknél 20-50 perces késésekre lehet számítani.
  • A Nyíregyházáról 15:28-kor Miskolcon át a Keleti pályaudvarra továbbinduló Tokaj InterCity (IC 656) nem közlekedik.

MÁVINFORM