RAILPLUS kedvezmény

RailPlusA RAILPLUS igazolvány tulajdonosa legalább 15%-os, de esetenként ennél magasabb kedvezményű nemzetközi vasúti menetjegyet is válthat Európa legtöbb országában. 

A kedvezményt a szállítók a standard (NRT) menetdíjakból nyújtják, de számos esetben a globáldíjas (IRT) menetjegyeknek is létezik egy, a normálnál alacsonyabb árszintje, amely a RAILPLUS-szal elérhető.

A MÁV-START – igazolvány helyett – RAILPLUS igazolójegyet ad ki, amely 1 évig érvényes. Ennek ára 26 éves korig és 60 éves kortól 15 €, egyéb utasoknak 25 €.

A RAILPLUS igazolójegy névre szóló és nem átruházható.

Hasznos tudni, hogy a MÁV-START által értékesített, RAILPLUS logót tartalmazó START Klub kártyák külön díj megfizetése nélkül jogosítják tulajdonosukat a RAILPLUS kedvezmény igénybevételére.

A RAILPLUS kedvezmény érvényességi területe

A legtöbb európai uniós országban érvényes az alábbi kivételekkel:

– Nagy-Britannia, Franciaország, Belgium, Portugália, Svédország és Észtország területén nem érvényes;

– Spanyolország csak 26 éven aluliak és 60 éven felüliek számára biztosít kedvezményt;

– Írország csak 60 éven felüliek számára biztosít kedvezményt.

Az EU-n kívüli országok közül Svájc, Szerbia, Montenegró, Bosznia-Hercegovina és Észak-Macedónia, valamint Norvégia tartozik az elfogadók közé (utóbbi csak a 26 éven aluliak és a 60 éven felüliek számára biztosítja a kedvezményt).

A RAILPLUS érvényes az Attica Group Adriai-tengeren közlekedő hajójárataira is.

A menetjegy ellenőrzésekor a kedvezményre jogosító RAILPLUS igazolójegyet (illetve a RAILPLUS kedvezményt tartalmazó kártyát) minden esetben fel kell mutatni a jegyvizsgálónak, valamint igazolni kell az azon szereplő adatok valódiságát.

A RAILPLUS igazolójegy valamennyi nemzetközi jegypénztárban megvásárolható.

Aktuális euróárfolyam

A nemzetközi menetjegyek forintban vagy bármely nemzetközi pénztárunkban – a MÁV-START Zrt. által meghatározott alábbi árfolyamon – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse fel nemzetközi jegykiadó-helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam: 

1 € = 345 Ft