START Klub Társkártya

Tájékoztatjuk utasainkat, hogy 2019. január 1-jétől megszűnik a START Klub Társkártya értékesítése. A 2019. január 1. után is érvényes START Klub Társkártyák, a rajtuk feltüntetett érvényességi idő végéig továbbra is felhasználhatók 50%-os kedvezményű menetjegy vásárlására.

START KlubA START Klub Társkártya a kártya érvénytartamán belül a MÁV-START és a GySEV területén korlátlan számú 50%-os kedvezményt biztosít 2. kocsiosztályra bármely viszonylatban egy útra és menettéti útra, valamint „extra kedvezmények” igénybe vételére is jogosít. A kártyatulajdonosok igénybe vehetik a 15%-os nemzetközi RAILPLUS kedvezményt is.

Gyorsvonati pótjegy váltása alól Ön mentesül, ha a START Klub kártya bármelyik típusával rendelkezik, illetve az alapján vált 50%-os menetjegyet. A mentesség vonatkozik a START Klub kártya szombati kedvezményét igénybevevő útitársra is.

A START KLUB kártyával rendelkező utasok részére 25%-os kedvezményt biztosítunk a kerékpárjegy árából. A kedvezmény érvényes a START Klub 50%, START Klub Bónusz, a START Klub Prémium, START Klub VIP és a START Klub Társkártyákra. A kedvezményes kerékpárjegy a pénztárakban és az interneten megváltható, a jegykiadó automatákból azonban nem. A START Klub kártyával rendelkezők szombati díjmentes kerékpárszállításra vonatkozó szabályt nem érinti. Ezen ajánlatunk visszavonásig érvényes.

A kártyatulajdonosok Budapest közigazgatási határán belül menetjegy megváltása nélkül, ingyen utazhatnak a menetrendben rombusszal jelölt személy- és gyorsvonatokon. Az egykori BKSZ-határon belül, az elővárosi régióban utazva pedig csak a fennmaradó távolságra kell megváltani a menetjegyet, így csökken a km-távolság, ami a menetjegy árát meghatározza. Így havonta akár tízezer forint is megtakarítható.

Elveszett Társkártya letiltása, pótlása

Elveszett START Klub Társkártya az érvényessége alatt 1 (egy) alkalommal méltányossági alapon pótolható. Az utas a pótlási igényét az Ügyfélszolgálaton keresztül, annak bármely elérhetőségén (személyesen, levélben, telefonon vagy e-mailen) jelezheti. A pótláshoz az utasnak meg kell adnia a nevét, születési idejét és a lakcímét, ezen kívül be kell mutatnia a rendőrségi feljelentésről szóló jegyzőkönyvet. Az elveszett kártya letiltásra kerül. A pótkártya elkészültéig az utas a kedvezményeket nem veheti igénybe.

A pótlás díja a pótkártya átvételekor fizetendő. Nem pótolható a Társkártya, ha:

az érvénytartamán belül már volt pótolva,

az érvénytartamból kevesebb, mint 1 hónap van hátra.

A START Klub Társkártya pótlásának díja az engedélyezést követően átvételekor fizetendő (5 000 Ft).

A kártyával vásárolt kedvezményes árú jegyekre az Üzletszabályzat és a Díjszabás rendelkezései vonatkoznak, amelyek ide kattintva érhetők el.